Framtidsdagen

På Framtidsdagen 2024 bjuder vi på kunskap och inspiration om hur din affärsutveckling kan kombineras med hänsyn till miljö och samhälle.

Välkommen på en inspirerande dag med föreläsningar och praktiska tips på hur hållbarhet kan vara möjlighet för affärsutveckling.

Ett viktigt syfte med dagen är att inspireras och utbyta erfarenheter med varandra. Tillsammans har vi goda möjligheter att snabba på den miljömässiga omställningen.

Dag: 6 november 2024
Tid: 12-16.30 (vi inleder med gemensam lunch)
Plats: Hotell Rådmannen, Alvesta

Anmälan

Ur programmet

Observera att programmet inte är helt spikat. Vissa justeringar kan komma att göras.

TidProgrampunkt
12.00 – 12.45Lunch
12.45 – 13.00Inledning
styrelseordförande i Alvesta Utveckling AB Mikael Lindberg
och moderator Christel Gustafsson, ledningsstrateg Region Kronoberg
13.00 – 13.50Hållbarhet – det egna tankesättet/attityden
Sarah Emond, föreläsare, director
Science Village Scandinavia AB
13.50 – 14.00Paus
14.00 – 14.40Ett hållbart varumärke är din bästa säljare
Matz Magnusson, marknadskonsult med över 25 års erfarenhet av konsument- och B2B-varumärken
14.40 – 15.00Fika
15.00 – 15.40Krav på företags hållbarhetsupplysningar/-rapportering
Almi
15.40 – 15.45Paus
15.45 – 16.15Hållbarhet och klimat i Alvesta kommun
Jessica Karlsson, utvecklingschef Alvesta kommun
16.15 – 16.30Reflektioner, frågestund

Mer om föreläsarna

Sarah Emond

Om föreläsningen

Nycklar till en hållbar omställning – en introduktion till de inre hållbarhetsmålen

Under 2023 passerade vi halvtid för Agenda 2030, där vi kunde konstatera att utvecklingen inte alls går i den riktning vi önskar. Det har blivit tydligt att det krävs en förändring av våra attityder och beteenden, samt en utveckling av de mänskliga förmågor som krävs för att kunna adressera dessa komplexa utmaningar. Sarah Emond guidar oss genom ramverket Inner Development Goals, ett komplement till de globala målen. Hon hänvisar till ny forskning och ger oss konkreta steg som vi alla kan ta för att bidra till en hållbar värld genom att utveckla oss själva och vårt ledarskap.

Om Sarah Emond

Sarah Emond är en erfaren föreläsare, facilitator och förändringsledare som brinner för att möjliggöra skapandet av en hållbar och välmående framtid. Hon fokuserar på kopplingen mellan inre och yttre hållbarhet och har specialiserat sig på Inner Development Goals (IDGs), vilket hon delar med sig av i föreläsningar, kreativa workshops, ledarskapsutbildningar och inom den IDG Hub hon startat i Lund.

Sarah är civilingenjör och har en bakgrund från näringslivet samt FN. Idag driver hon det egna bolaget By EMOND vid sidan om sitt arbete med att leda etableringen av ett nytt hållbarhetsinriktat Science Center i Lund.

Matz Magnusson

Om föreläsningen

Argument kring hållbarhet används flitigt inom marknadsföring som ett sätt att locka nya kunder och öka lönsamheten. Det gäller dock att använda rätt argument för att undvika bli anklagad för greenwashing. Nya direktiv från EU ställer också krav på transparens och tydlighet. Under föredraget går jag igenom ett användbart test som du kan använda för ditt varumärke.

Om Matz Magnusson

Matz Magnusson, marknadskonsult med över 25 års erfarenhet av konsument- och B2B-varumärken. Matz utbildar hur ledningsgrupper och styrelser kan använda hållbara mål i sin varumärkesutveckling.

Arrangör

Framtidsdagen arrangeras av kommunbolaget Alvesta utvecking AB i samarbete med Företagarna i Alvesta och Alvesta kommun.

Kontakt

Kjell Rosenlöf
E-post: kjell.rosenlof@alvesta.se
Telefon: 0472-150 39

Senast uppdaterad 12 juni 2024