Samarbete efter skilsmässa

Hjälp barnen och dig själv tryggt genom skilsmässan eller separationen.
Sidans innehåll
Via det digitala verktyget Samarbete efter skilsmässa (SES) erbjuder Alvesta kommun dig som är förälder kostnadsfri självhjälp till de förändringar och utmaningar som en skilsmässa eller separation kan innebära, både för dig själv och ditt barn.

Vad är SES? 

Samarbete efter skilsmässa är ett digitalt stöd för vuxna som funderar på, genomgår eller har genomgått en skilsmässa eller separation. På webbplatsen finns 18 moduler som berör teman och dilemman som skilsmässofamiljer kan ställas inför. Utbildningsmaterialet finns på svenska, engelska och arabiska. 

SES är utvecklad av forskare på Köpenhamns universitet.

Hur gör jag för att komma igång? 

Via länken nedan kan du fylla i dina uppgifter och få en inloggning. Du kan sedan använda verktygen direkt. För att få tillgång till SES behöver antingen du eller ditt barn vara folkbokfört i Alvesta kommun.

Som användare får du tillgång till modulerna som är kategoriserade enligt tre olika teman: dig själv, barn och samarbete. Du väljer själv hur många moduler du vill gå igenom och var du vill börja.

Kan jag vara anonym? 

Du kan använda verktyget helt anonymt och vilken tid på dygnet som helst. Inga personuppgifter sparas.

Jag behöver mer hjälp

SES är ett komplement till professionell rådgivning. Behöver du ytterligare stöd kan du höra av dig till kommunens kontaktcenter för vidare vägledning.

Senast uppdaterad 5 juli 2024