Få hjälp att spara energi – ny webbplats för energi- och klimatrådgivning

Få hjälp att spara energi – ny webbplats för energi- och klimatrådgivning

Nu lanserar Energimyndigheten den nya webbplatsen energiochklimatradgivningen.se.

Webbplatsen är en samlad resurs för hela Sverige, som hjälper hushåll, företag och föreningar att spara energi och minska sin klimatpåverkan. Allt material på webbplatsen är opartiskt och kostnadsfritt.

På den nya webbplatsen finns information, tips och råd om ett stort antal frågor, uppdelat efter olika ämnesområden.

Vissa frågor är svåra att ge ett generellt svar på. Där hänvisar webbplatsen vidare till respektive kommuns energi- och klimatrådgivare, som svarar kostnadsfritt på frågor om bland annat uppvärmning, energikostnader, energieffektivisering, transporter, klimatpåverkan och om bidrag på energiområdet.

Fakta om energi- och klimatrådgivningen

I över 40 år har energi- och klimatrådgivningen varit en del av Sveriges energieffektiviseringsarbete. Den kostnadsfria och kommersiellt oberoende tjänsten finns i hela landet och finansieras med stöd av Energimyndigheten.

Rådgivningen är till för privatpersoner, små och medelstora företag, bostadsrättsföreningar, privata flerbostadshusägare samt föreningar.

Alvesta kommuns energi- och klimatrådgivare svarar kostnadsfritt på frågor om bland annat uppvärmning, energikostnader, energieffektivisering, transporter, klimatpåverkan och om bidrag på energiområdet.

Läs mer och hitta kontaktuppgifter till Alvesta kommuns energi- och klimatrådgivare