När förskolebarnen anlände med buss till Björkliden vid 11-tiden på onsdagen var röda mattan utrullad i entrén. I Björklidens matsal väntade de boende. Med sig hade barnen tre gula trästjärnor. Väl på plats var de snabbt i gång med att pynta stjärnorna med glitter. De klippte också ut pappersstjärnor som de gav till de äldre. Det blev många varma leenden.
Personalen på Björkliden hade fixat feststämning med ballonger, glitter och fin dukning i matsalen. De hade också ställt i ordning en korvkiosk där det serverades korv med bröd, mos och tillbehör. När alla var mätta på korv förvandlades korvkiosken – till allas stora glädje – till en glasskiosk.
– På våra särskilda boenden serverar vi efterrätt varje dag, så det var ju självklart att barnen skulle bjudas på efterrätt en dag som denna, säger Linda Gustafsson som är kostchef inom omsorgen.
De stora stjärnorna var givetvis personalen i köken. Björklidens personal hade fullt upp att servera hungriga barn, boende och andra gäster.
En av gästerna som var bjuden på festen var kommunchef Camilla Holmqvist.
– Jag tror att anledningen till att ni på Ängagården och Björkliden har vunnit de här priserna är att ni inte bara lagar mat med huvudet och kan följa olika recept – utan att ni gör det med hjärtat. Det är det som skapar denna fina helhetskänsla.
Hur många stjärnor fick dagen då? Barnen gav toppbetyg. På frågan vad som var det bästa med dagen verkade de ganska överens om att det var glassen och bussen.
”Hej då Vislanda!”, ropade glada barn när det var dags att kliva på bussen tillbaka till Alvesta igen.